Τετάρτη 15 Ιουλίου 2009

Συναλλαγές μέσω διαδικτύου

Κατά την γνώμη μου είναι εύκολο,εύχρηστο και όχι χρονοβόρο να συναλλάσσεσαι με το Δημόσιο ηλεκτρονικά.Με μιά όμως εξαίρεση:Να μην ανακατεύωνται χρηματικές συναλλαγές.Κάποιοι που ήθελαν να πρωτοτυπήσουν,παγιδεύτηκαν στο πρόγραμμα και δήλωσαν τρεις φορές το ίδιο ακίνητο! Αποτέλεσμα να τριπλασιασθή το Τέλος ακίνητης περιουσίας! Ιδιαίτερα είναι χρήσιμο το διαδίκτυο για άντληση πληροφοριών,συμβουλών και διατάξεων νόμων,όπου παρέχονται οι τελευταίες.
Ενδιαφέροντα είναι τα αποτελέσματα του Παρατηρητηρίου για την Κοινωνία της Πληροφορίας:Τι 1/5 του πληθυσμού μας συναλλάσσεται ηλεκτρονικά με το Δημόσιο.Διπλάσιοι απ' αυτούς έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο.Στην Ε.Ε. όμως ο Μ.Ο. των συναλλασσομένων ηλεκτρονικά με το Δημόσιο ανέρχεται στο διπλάσιο ποσοστό.
Πολλά περιθώρια υπάρχουν ,για να εμπλουτισθούν οι Δ.Ε.Κ.Ο. κυρίως με ηλεκτρονικό εξοπλισμό και να μηχανογραφηθούν τα στοιχεία ,όπως βλέπομε οι συνταξιούχοι από τα Ταμεία κύριας και επικουρικής ασφάλισης.Τότε ακόμη περισσότεροι πολίτες θα καταφεύγουν στο διαδίκτυο,όχι μόνο κατατοπιζόμενοι αλλά και συναλλασσόμενοι.Δυστυχώς το Δημόσιο μηχανογραφεί τις εισπρακτικές του υπηρεσίες δια λόγους ευνοήτους.Παρήγορη πάντως η ιστοσελίδα:www.ermis.gov.gr η οποία όμως δεν παρέχει πλήρεις διεκπεραιώσεις συναλλαγών.
Ο υποφαινόμενος χρησιμοποίησε κατά καιρούς τις ιστοσελίδες των Υπουργείων Παιδείας,Οικονομικών, και Εσωτερικών ,ΚΕΠ,Γ.Γ.Πληροφοριακών συστημάτων,Δήμων κ.λ.π..Έχει όμως καταχωρήσει εκατοντάδες χρησίμων ιστοσελίδων διαφόρων ελληνικών και ξένων Οργανισμών ,για χρήση του ,αλλά και άλλων συμμετόχων. 15-7-09

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου